Stress-Release – Præstøgaard

Stress-Release er en serie teknikker, hvor du bruger simple bevægelser til at frigøre stress og spændinger i kroppen, der er ophobet fra korte eller langvarige stressende situationer eller traumatiske oplevelser.

Stress-Release

Ryst dine spændinger og traumer væk

Alle kan have glæde af at lære de teknikker og øvelser, som jeg underviser på “Stress-Release”  kurset. Hvis du kan sige JA til nogle af disse ting herunder, så er kurset især godt for dig:

  • Har du brug for af få afspændt din krop?
  • Vil du lære nogle simple kropsøvelser, der kan få din krop til at afspænde og derved slippe nye og gamle oplevelser?
  • Er du ved at blive stresset? Eller har haft stressperioder?
  • Er du nået til det punkt, hvor du gerne vil have en ændring?

På en dag kan du lære disse simple værktøjer til at bruge hjemme i din stue.

Ved at sitre og ryste, kan vi genvinde balancen i kroppen, og slippe stress, chok og traumer, små som store.
Dyr og børn sitrer og ryster naturligt, når de har haft en oplevelse, der har overvældet dem. Dyr der er blevet jaget, flygter, tager kampen op eller spiller døde. Og når faren er væk, rejser de sig op, og RYSTER OPLEVELSEN VÆK.

Ved at ryste og sitre, får vores nervesystem en mulighed for at slippe al den ophobet energi vi har i os, der skulle have været brugt til at forsvare os, eller til at flygte. Hvis den ophobede energi bliver i, så giver det spændinger og stivhed i kroppen.

Når vi ryster, bliver det parasympatiske nervesystem aktiveret, og vi kan slappe af, være rolige, og vores indre organer får en masse ilt, der bliver transporteret med blodet rundt. Vi healer op.

Vi behøver ikke at have store og voldsomme traumer i os for at have glæde af disse teknikker. Små daglige oplevelser, hvor vi føler os utilstrækkelige og ikke kan følge med, sætter sig på samme måde i vores kroppe.
Det er naturligt for os at sitre og ryste, men da vi har lært at beherske os selv, så sker det sjældent af sig selv, at vi på den måde afspænder vores kroppe ved at begynde at ryste.

Øvelser, der får din krop til at ryste!

Bioenergetiske øvelser, ligner meget yoga øvelser, men er ikke helt det samme. Du står enten i et stræk eller arbejder mere dynamisk med en muskel et par minutter, for at få din krop til at udløse den naturlige refleks for at sitre og ryste.

Denne sitren gør, at din krop afspænder, og slipper det der har været stivnet og sat sig fast i dine muskler og i vævet.
I vores stivnede muskler kan der sidde mange gamle oplevelser, og også chok og traumer.

Ved at gå med disse rystelser, og lade kroppen gøre hvad den vil, skiller vi os af med disse oplevelser, og resultatet er, at vi føler os mere frie og hele efter sådan en RYSTETUR.

Øvelserne kan gavne alle

Vi behøver ikke at have voldsomme forfærdelige traumer siddende i os for at have gavn af bioenergetiske øvelser. Vores almindelige dagligdag sætter sine spor i vores kroppe. Forkerte og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, lidt for meget at se til, gør at vi spænder op, stivner og bliver mindre bevægelige.

Når vi ryster giver vi psoas musklen mulighed for at afspænde. Denne muskel giver mange problemer i kroppen, med dårlig ryg, nakke og skuldre spændinger, og andre problemer rundt omkring i kroppen.

psoas musklen

“Det har været vildt at opleve, hvordan kroppen kan bevæge sig, ryste og lave vilde bevægelser uden kontrol fra hovedet.Jeg har haft stor glæde af kurset, da det har forløst en masse jeg har båret rundt på efter en periode med stress. Det at Helle bruger værktøjer til at kommunikere med kroppen undervejs har været super godt og bidraget til at ændre energien omkring ting som vrede, angst etc. Det har føltes som et bidrag til kroppen indeni og udenpå.”
Mariah

EFT Tapping for Stress og Traumer
(kun i de udvidede kursusforløb)

Du vil lære en kort udgave af EFT – Emotional Freedom til de situationer, hvor vi øjeblikkeligt har brug for en ændring.

Vi arbejder med meridianbanerne og tilfører mere energi til din krop.
Disse tapperunder er fantastiske at kunne i mange situationer, som giver ændringer med det samme.

Praktiske informationer

Hver søndag: kl. 13 -15 (- søndag den 28. januar)
Pris: 199 kr. (1. gang er Gratis for dig)
2 efterfølgende søndage 299 kr.
Afholdes på:
Præstøgaard  Junghovedvej 39A 4720 Præstø

Der vil være max. 8-10 deltagere på hvert hold
Tag skiftetøj med du kan bevæge dig i

Glæder mig til at se DIG 🙂

På kurset vil du:

  • Lære “Stress-Release”, som er yoga lignende øvelser, der får din krop til at ryste og sitre.
  • Lære en masse værktøjer til at kommunikere med din krop, meget let anvendelige.

Du lærer at kommunikere med kroppen

Mange tror at det er hårdt, anstrengende og næsten umuligt at ændre noget som at slippe gamle mønstre, få større lethed med kroppen, give slip på chok og traumer.

På dette kursus vil få du værktøjer der er så lette at anvende, at mange i starten ikke værdsætter dem, fordi vi har lært at det skal være indviklet og svært.

Ved hjælp af bestemte spørgsmål vil du lære at kommunikere med din krop, og som er meget vigtigt at modtage, hvad din krop fortæller dig.

Vi undertrykker naturen” siger David Berceli i Psykologi bladet 2009
“Traume Releasing Exercises (TRE) er designet, så de faktisk gør det modsatte af, hvad kroppen gør i forbindelse med et traume, hvor især hoftens vigtigste bøjemuskel, psoas-musklen, trækker sig sammen. TRE øvelserne går ud på at trække musklerne sammen og spænde af – så kommer rystelserne, og så forløses traumerne.”

En vigtig del af kurset er at kommunikere med din krop!

Ved at stille spørgsmål til din krop under og efter øvelserne, vil du opnå en langt større indsigt i, hvad din krop rent faktisk har brug for, og hvad din krop absolut ikke vil være med til.

Det er langt mere end det andre kalder kropskontakt, det er samtale med kroppen. Din krop er så vidende om så mange ting, – da traumet er et fravær af vores bevidsthed i kroppen og med os selv, ved vi faktisk ikke, hvad vores kroppe har brug for!

Vil du opleve, hvordan du kommer i snak med din krop? og dermed opleve en fantastisk glæde og lethed ved at være dig, og at have denne krop? Så kom med på dette kursus 🙂

Se dato for næste kursus

StressRelease på Præstøgaard eller på Frederiksberg

Der er begrænset antal pladser på hvert hold, så tilmeld dig nu og vær sikker på at du kommer med.